3D Printning Markforged - X7

3D – Printning Markforged – X7

Vi använder Markforged – X7 för att 3D printa prototyper, fixturer, och kunddetaljer.

Markforged X7-skriver i förstärkt nylon  med kontinuerliga fibrer av kol, glasfiber eller kevlar för exceptionell styrka. Förstärkningarna med kolfiber gör en utskriven del som är jämförbar med aluminium i styrka och en styvhet som gör den lämplig för att ersätta produktionsutrustning eller till och med slutanvändningsdelar. Förstärkt plast är mycket dimensionellt stabilt vilket innebär mindre vridning och liknande defekter under tryck. Onyx-materialet lägger till detta ytterligare genom att tillsätta hackade kolfibrer i nylonmaterialet för överlägsen hållfasthet, ytkvalitet och dimensionell stabilitet.

  • Teknologi : Fused Deposition Modelling (FDM)
  • Bygg volume: 330 x 270 x 200 mm
  • Lager tjocklek: 0.05 – 0,25 mm
  • Material: Onyx, nylon, carbon fiber, fiberglass, kevlar

Har du några frågor eller vill bli kontaktad.

 

Onyx –Böjhållfasthet: 71 MPa
Onyx är en mikrokolfiberfylld nylon. Det är 1,4 gånger starkare och styvare än ABS och kan förstärkas med vilken kontinuerlig fiber som helst. Onyx sätter ribban för ytfinish, kemisk resistivitet och värmetolerans.

Onyx FR –Böjhållfasthet: 71 MPa
Onyx FR är ett Blue Card-certifierat UL94 V-0-material som har liknande mekaniska egenskaper till Onyx. Det är bäst för applikationer där högre temperaturer och flammor förekommer, låg vikt och styrka krävs.

Onyx ESD –Böjhållfasthet: 83 MPa
Onyx ESD är en statisk elektricitet säker variant av Onyx – möter säkerhetskrav mot statisk elektricitet samtidigt som de erbjuder utmärkt styrka, styvhet och ytfinhet. Det används bäst i applikationer som kräver ESD-säkra material.

Nylon –Böjhållfasthet: 50 MPa
Nylon vita delar är lena, icke-slipande och lättmålade. Dom kan förstärkas med kontinuerlig fiber och fungerar bäst för icke-marringarbete hållning, upprepad hantering och kosmetiska delar.

Carbon Fiber –Böjhållfasthet: 540 MPa
Kolfiber har det högsta förhållandet mellan styrka och vikt av våra förstärkande fibrer. Sex gånger starkare och arton gånger styvare än Onyx, kolfiberförstärkning används ofta för delar som ersätter bearbetad aluminium.

Fiberglass –Böjhållfasthet: 200 MPa
Glasfiber förstärkt fiber är första valet och ger hög hållfasthet vid tillgängligt pris. 2,5 gånger starkare och åtta gånger styvare än Onyx, Fiberglass förstärkning resulterar i starka, robusta verktyg.

Kevlar -Böjhållfasthet: 240 MPa
Kevlar® har utmärkt hållbarhet, vilket gör det optimalt för detaljer som upplever upprepad och slag belastning. Så styvt som glasfiber och mycket mer förmåga att utsättas för plastisk deformation, kan det användas för en mängd olika applikationer.

HSHT Fiberglass -Böjhållfasthet: 420 MPa
High Strength High Temperature (HSHT) Glasfiber uppvisar aluminiumstyrka och hög värmetolerans. Fem gånger så stark och sju gånger så styv som Onyx är det används bäst för delar lastade i höga driftstemperaturer.

Composite Base Onyx Onyx FR Onyx ESD Nylon
Sräckgräns (MPa) 40 41 52 51
Böjmotstånd (MPa) 50 71 71 83
Värmetålig innan deformation (oC) 145 145 138 41
Densitet (g/cm3) — 1.2 1.2 1.2 1.1
Continuous Fiber Carbon Kevlar® Fiberglass HSHT FG
Sräckgräns (MPa) 800 610 590 600
Böjmotstånd (MPa) 540 240 200 420
Värmetålig innan deformation (oC) 105 105 105 150
Densitet (g/cm3) — 1.4 1.2 1.5 1.5Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Ange namn och kontaktuppgifter i formuläret nedan så återkommer vi till dig så snart vi kan.